Vi använder cookies Läs mer

Boka din tid online:

 

OM OSS

   

Mia

Jag är en kreatör. Jag älskar färg och gillar form. Att skapa.

Min kundkrets
Alla hår är en möjlighet!  Jag tycker om att busa med livliga småtroll, vinna tillit hos härliga ungdomar, ta hand om fina 70-plus-damer och fånga upp alla vackra människor där emellan. Jag vill skapa en känsla, en stil och plocka fram en person- det finns bara en som Du. 

En trygghet för dig
Jag är utbildad frisör med gesällbrev i yrket
         -Mitt mål är även att ta mästarbrev inom yrket, detta kan dock ske tidigast sex år efter att gesällbrev införskaffats. Så under hösten/vintern 2017 kan jag göra ett försök!

Jag har en frisörlicens, det betyder att jag uppfyller de kriterier som branschen satt för frisöryrket. 

Jag är utbildad Hårolog via Ann Pettersson Hair design school , där jag även gick min skoltid för att bli frisör
Jag är utbildad i löshår via Toupema Belgal
Jag är utbildad i öronhåltagning via Blomdahl medicals
Jag är utbildad i Access Bars, en typ av huvudmassage där olika punkter på huvudet stimuleras
Jag är utbildad och diplomerad i Ögonfransförlängning via Luxorius Lashes

Roliga saker

Jag har varit med och stylat hår på Melodifestivalen när den kom till Ö-vik. Det var kul att få äran att testa på hur det funkar vid ett större event! Men jag värdesätter mina kunder här på salongen högre.

Salongsägarinna
Jag började på Salong Glamour 2009, då som trainee(elev). 2011 köpte jag salongen och står nu som ägare.

 

 

 


 

 

Barbro

gick sin utbildning på frisörskolan i Örnsköldsvik 1975-1978. Efter ett praktikår i Stockholm arbetade hon som anställd, till det att hon övertog Glamour 1981. Nu hyr hon stol på salongen. Barbro har under sin långa tid som frisör hunnit med 70- talets afrofrisyrer, 80- talets stapelpermanent, 90- talets stilrådgivningar och 00- talets färgtrender.
 

 

Pia

har gått som traditionell lärling 1976- 1980. Efter några år som anställd startade hon Pias frisyrateljé (1985). 
Pia har varit anställd här på salongen under en tid, men från och med oktober 2013 Hyr hon stol och driver enskild firma. Hon finns hos oss tre dagar i veckan, måndag, onsdag och fredag. Övriga dagar tar hon på sig olika konsultuppdrag, T.ex. som frisörlärare. 

 
 


 
   

Alla på salongen är utbildade Frisörer med Gesällbrev.

Efter utbildning inom ett hantverksyrke kan man i de flesta fall visa sin kompetens genom ett gesällprov. Man får då ett gesällbrev som bevis på att man uppfyller branschens krav på yrkeskunnande. Gesällbrevet ger större chans till ett bra arbete inom det yrke man valt, både i Sverige och utomlands. 

För att få gesällbrev måste man ha genomfört den utbildning och praktik som krävs i yrket. Därefter får man avlägga ett Gesällprov, enligt branschens fastställda krav.

 


 

Mia, Barbro och Pia är utbildade Hårologer.

Vad är en Hårolog? En hårolog har gått en specialistutbildning som ger kunskap att behandla dig och ditt hår som den unika individ du är.

Hårologen studerar håret och hårbottnen och väljer utefter det speciellt anpassade produkter. De exotiska extrakt och tillsatser ditt hår behöver droppas ner och blandas med din produkt för att skapa önskad effekt. Hårologi betyder läran om håret.

 


   

Salong Glamour


På storgatan, några stenkast från Gallerian ligger Salong Glamour. En salong där hårtrender kommit och gått sedan 50-talet. När salongen först slog upp sina portar inriktade man sig på herrarnas frisryrer. Med tiden gick man från att vara herrsalong till att frisera både damer och herrar. Och där står vi idag. Damer och herrar, kvinnor och män, brudar och grabbar, flickor och pojkar är välkomna. Salong Glamour är en plats för alla. Vi kan hår.  

På produkt- hyllan hittar du i första hand Svenska märken. Utöver dessa har vi plockat godbitar ur olika märken som vi väl beprövat och står 100% bakom. Miljö- tänk och kvalité ligger oss varmt om hjärtat.

Vi är ett härligt team som tillsammans har  lång yrkes- erfarenhet och stor glöd till yrket. Vi frisörer utbildar oss kontinuerligt och får inspiration från visningar, kurser och allt som vi ser. Med kunden i fokus och i en mysig miljö utför vi det mesta inom hårvård. 

Barbro köpte verksamheten 1981 och har varit ägare till och med 2010. Numera äger Mia salongen. 

 
   

Arbeta hos oss?


Förfrågningar om praktikplats, hyrstol el. anställning skickas via mejl till: salongglamour@hotmail.se Mia besvarar mejlet inom kort och tar kontakt med dig om det är aktuellt, oavsett hur läget ser ut får du alltid ett svar på din ansökan.
För hyrstol och anställning krävs att du har gesällbrev. 
För alla som arbetar hos oss, oavsett om det är en hyrstol, anställning eller en veckas praktik, krävs en positiv attityd till yrket, med vilja kommer kunskap! Du måste även kunna arbeta i team och verka tillsammans med oss.  


 

 

I våra lokaler finner du även en mysig butik - SCRAPHUSET

En butik med scrapbooking och pyssel. Vissa kvällar anordnas även kurser i Scrapbooking. För aktuella kurser hänvisar vi till scraphusets blogg.  

Begränsade öppettider!! 
Torsdagar kl. 16.00 - 18.00
Sista Lördagen i varje månad kl. 11.00 - 14.00
eller vid överenskommelse! 

Kolla in webbshopen: www.scraphuset.se